Guláš z krůtího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 750 g Krůtí maso
  • 100 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.25 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 190 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 123.5 mg
  • Draslík 634.7 mg
  • Vláknina 5730.6 mg
  • Vitamín A 5730.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájenou na kostičky osmažíme v rendlíku, vyjmeme a dáme stranou.

  • 2

    Krůtí maso z horních stehen nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme, mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 3

    Olej přidáme k výpeku ze slaniny a rozpálíme jej. Přidáme maso a 2–3 minuty opékáme. Pak přidáme cibuli, česnek a mrkev a několik minut opékáme za stálého míchání. Směs osolíme, přidáme tymián, oba druhy pepře a majoránku, zalijeme vše polovinou sherry a vývarem, zakryjeme a vaříme mírným varem asi 25 minut.

  • 4

    Škrob rozmícháme se zbylým sherry a přilijeme ke směsi, necháme přejít varem a zjemníme smetanou. Nasekanou petrželku vmícháme do guláše. Přelijeme do mísy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu