Vývar s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Mrkev kořen
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 400 g Krůtí křídla
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 2.5 dl Víno bílé
  • 1 kg Slepice
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 996 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 233 g
  • Sodík 1573 mg
  • Bílkoviny 98 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 265 mg
  • Draslík 2362.6 mg
  • Vláknina 49773.7 mg
  • Vitamín A 49773.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 165.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce si dáme vařit 2,5 dl světlého piva, 7,5 dl slepičího vývaru, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř.

  • 2

    Krůtí křídla očistíme a omyjeme. Mrkev, celer, petržel a cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Spolu s křídly vše dáme do vývaru a pod pokličkou necháme pomalu vařit, jen probublávat přibližně 30 minut.

  • 3

    Vývar scedíme a dáme znovu pomalu vařit.

  • 4

    Žluté papriky omyjeme, rozkrájíme, vyčistíme od semínek a papriky pokrájíme na proužky. Uvařené slepičí maso pokrájíme na proužky a spolu s paprikou je podusíme v pánvi na rozpuštěném másle, pak je vložíme do čistého vývaru, který dochutíme solí.

  • 5

    Podáváme s omytou, drobně pokrájenou pažitkou.

  • 6

    Slepičí bujon [28675]:

  • 7

    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

  • 8

    Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

  • 9

    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.

  • 10

    Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

  • 11

    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Komentáře k receptu