Krůtí špíz s ananasovou salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Ananas
  • 80 g Jogurt bílý
  • 800 g Krůtí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Tymián sušený
  • 10 g Bazalka
  • 3 g Tabasco
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 88.4 mg
  • Draslík 473 mg
  • Vláknina 1648.3 mg
  • Vitamín A 1648.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme hořčici, med, olej, kečup, tabasco, česnek, tymián a bazalku na marinádu.

  • 2

    Krůtí prsa nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Kousky napícháme na špízy. Ty vložíme do marinády a obalíme ze všech stran. Zakryjeme a necháme hodinu v chladničce, obracíme.

  • 3

    Připravíme ananasovou salsu. Ananas nakrájíme na kousky smícháme s jogurtem a citrónovou šťávou, dochutíme černým pepřem a dáme do chladničky odležet.

  • 4

    Gril předehřejeme na nejvyšší stupeň a mřížku potřeme olejem. Špízy položíme na gril, potřeme marinádou a 5 minut grilujeme. Otočíme, potřeme zbytkem marinády a grilujeme ještě 3 minuty. Podáváme se salsou, ozdobené bazalkou.

Komentáře k receptu