Špíz z krůtích jater
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 27 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 306.6 mg
- Draslík 597.1 mg
- Vláknina 8767.3 mg
- Vitamín A 8767.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Játra zbavíme všech blan a šlach, omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 3–4 cm velké kousky. Slaninu nakrájíme na stejně velké kousky. 
- 
                                2Na čtyři špejle nebo jehly napíchneme střídavě játra, slaninu, cibulky, šalvějové lístky a na každou jehlu jeden bobkový list. 
- 
                                3Větší pánev vytřeme česnekem, vlijeme olej a rozpálíme ho. Snížíme teplotu, vložíme špízy a opékáme je 6–7 minut. Během opékání špízy obracíme. 
- 
                                4Hotové osolíme, opepříme a upravíme na mísu nebo čtyři talíře. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        