Smetanová krůtí prsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 800 g Krůtí prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Špek
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika červená
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 1.5 dl Vývar drůbeží
  • 2 dl Smetana zakysaná15%
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 850 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 753 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 155.2 mg
  • Draslík 864.9 mg
  • Vláknina 3663.8 mg
  • Vitamín A 3663.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá krůtí prsa nakrájíme na hranolky (asi 1.5 x 1.5 cm). Očištěnou cibuli, slaninu a špek pokrájíme nadrobno. Očištěné žampiony omyjeme a pokrájíme na plátky. Omytou petrželovou nať drobně nakrájíme a odložíme.

  • 2

    V hrnci na rozpáleném oleji s máslem osmažíme krůtí maso dozlatova. Smažíme přibližně 6-8 minut. Pak je z omastku vyjmeme, odložíme do misky a zakryjeme. Na omastek přidáme slaninu se špekem, rozpustíme ji, přidáme cibuli, promícháme a zpěníme ji (1-3 minuty). Pak přidáme žampiony a vše asi 5 minut smažíme. Posypeme moukou a červenou paprikou, promícháme a jakmile se paprika rozpustí, přilijeme drůbeží vývar, dobře promícháme a vrátíme maso zpět. Podle chuti osolíme, přimícháme bílý pepř a pomalu vaříme pod pokličkou do zhoustnutí asi 3-5 minut.

  • 3

    Přimícháme opatrně rozšlehanou zakysanou smetanu a jakmile by měla přijít k varu - hrnec odstavíme z plotny a ještě dochutíme solí.

  • 4

    Přidáme petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu