Krůtí stehno na leču

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Krůtí stehna
  • 1 ks Bujón zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 1 polévková lžíce Šťáva citrónová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1261 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 297.5 mg
  • Draslík 1430.8 mg
  • Vláknina 11616 mg
  • Vitamín A 11616 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 116.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jako první připravíme maso. Krůtí stehno omyjeme, necháme okapat. Potom rozpustíme máslo a tím stehno potřeme. Osolíme a celé posypeme majoránkou. Ještě pokapeme šťávou z citrónu a nejméně 2 hodiny marinujeme.

  • 2

    Rozvaříme zeleninovou kostku, abychom měli připravený vývar.

  • 3

    Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do něj stehno. Maso zalijeme částí vývaru. Do pekáče vysypeme na kolečka nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Pekáč přiklopíme a v troubě pečeme.

  • 4

    Když je stehno téměř měkké, přidáme do pekáčku nakrájená rajčata a papriku.

  • 5

    Při pečení podléváme stehno vývarem a otáčíme. Dopékáme odkryté.

  • 6

    Chceme-li k masu šťávu, maso vyndáme, rozmícháme trochu vody se lžící solamylu a prohřejeme.

Komentáře k receptu