Salám z divočáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 390 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Krůtí prsa
  • 50 g Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Rychlosůl
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1.5 kg Vepřový bok
  • 1 kg Kančí plec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1228 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 660.5 mg
  • Vláknina 4957.3 mg
  • Vitamín A 4957.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí plecko nakrájíme na kostky, osolíme a přimícháme rychlosůl. Pod fólií necháme v chladničce dva dny uležet. Poté maso umeleme, přimícháme 100 ml vody a dobře vymícháme.

  • 2

    Bůček, krůtí maso nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme se solí. Vše přidáme k mletému masu, okořeníme a řádně promícháme.

  • 3

    Směs naplníme do střev na salám a udíme. Po dvou hodinách salám vložíme do vody o teplotě 80°C a hodinu při této teplotě zahříváme. Poté salám další tři hodiny udíme.

Komentáře k receptu