Opékané toasty zdobené krůtími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 400 g Játra krůtí
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Omáčka tatarská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 331 mg
  • Draslík 644.4 mg
  • Vláknina 8159.9 mg
  • Vitamín A 8159.9 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme na jemno, vložíme ji na pánev s rozpáleným olejem. Krůtí játra nasekáme na drobné kousky a vložíme do pánve k cibuli. Orestujeme je. Česnek utřeme nebo prolisujeme, rozemneme v rukou majoránku. Obojí přidáme k orestovaným játrům a promícháme. Osolíme a opepříme, přidáme ještě tři lžíce tatarské omáčky. Promícháme. V toastovači opečeme toastový chléb a pak ho poklademe játrovou směsí. Nakonec zdobíme na půlky rozkrájenými cherry rajčaty a tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu