Jihočeská minutka z krůtího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 plátek Šunka dušená
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 131.2 mg
  • Draslík 551 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku a sýr nakrájíme na plátky.

  • 2

    Krůtí prsa omyjeme pod studenou vodou, osušíme, naporcujeme je, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa položíme nakrájenou šunku a sýr, maso přeložíme a zajistíme proti rozevření párátky nebo grilovací jehlou.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a připravené maso v něm z obou stran prudce opečeme. Pak přilijeme pivo a pod pokličkou ho dusíme, až je měkké. Během dušení přiléváme vodu.

  • 4

    Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, polijeme vypečenou šťávou s pivem a podáváme.

Komentáře k receptu