Korsická krůtí prsa Alfudo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Nudle domácí
  • 150 g Sýr Gouda 45%
  • 500 g Krůtí prsa
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 762 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 380.5 mg
  • Draslík 511.6 mg
  • Vláknina 2512 mg
  • Vitamín A 2512 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 82 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Litr osolené vody přivedeme k varu, vložíme krůtí prsa a uvaříme do měkka, vařená nakrájíme přes vlákna na plátky.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, pokrájíme a osolíme.

  • 3

    Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Oloupané cibule krájíme na drobno, nastrouháme sýr a rozpustíme 150 g másla.

  • 5

    V misce smícháme nudle s rajčaty, polovinou strouhaného sýra, polovinou rozpuštěného másla, cibulí a žloutky.

  • 6

    Zapékací misku (vymazanou 30 g másla) poklademe vrstvu nudlové směsi, poté plátky uvařeného masa. Několikrát postup opakujeme, končíme vrstvou nudlí. Posypeme druhou polovinou strouhaného sýra, zalijeme smetanou a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.

  • 7

    Ve středně vyhřáté troubě krátce zapečeme. Podáváme bez přílohy v nádobě, v níž jsme pokrm pekli.

Komentáře k receptu