Jemný krůtí salát s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Hrášek mražený
  • 150 g Jogurt bílý
  • 500 g Krůtí prsa
  • 150 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 300 ml Kompot mandarinkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 221 mg
  • Draslík 500.6 mg
  • Vláknina 6093.2 mg
  • Vitamín A 6093.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí řízky omyjeme a povaříme v osolené vodě 10 - 12 minut. Hrášek rozmrazíme a mandarinky necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme, nakrájíme na dílky.

  • 2

    Na dresink dohladka vymícháme lučinu s jogurtem, osolíme, opepříme a ochutíme koňakem.

  • 3

    Povařené vychladlé maso rozkrájíme na proužky. Mísu vyložíme omytými, na proužky pokrájenými salátovými listy. Všechny připravené suroviny kromě vajec rozložíme na salát, přelijeme dresinkem a ozdobíme dílky vajec.

Komentáře k receptu