Krůtí karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 100 ml Olej stolní
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 280.4 mg
  • Draslík 558.6 mg
  • Vláknina 2902.3 mg
  • Vitamín A 2902.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky a umeleme. Smícháme je s nasekanou šalotkou, petrželkou, citronovou kůrou, hořčicí a žloutky, osolíme, opepříme, dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi vytvarujeme malé karbanátky a upečeme je na rozehřátém oleji do zlatova.

  • 3

    Podáváme ozdobené dílkem citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a dušená zelenina.

Komentáře k receptu