Omáčka Alfredo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chřest bílý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Krůtí prsa
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Olivy nakládané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 449.3 mg
  • Vláknina 4634.3 mg
  • Vitamín A 4634.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme, odřízneme konce a nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 1 cm. Povaříme je v osolené vodě 10 minut a slijeme.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, opečeme na oleji a dusíme, až se odpaří všechna tekutina.

  • 3

    Omyté maso nakrájíme na nudličky, přidáme k žampionům a opékáme asi 10 minut. Nakonec vmícháme sušená rajčata nakrájená na nudličky, olivy a povařený chřest. Vše krátce prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Omáčku podáváme s vařenými špagetami.

Komentáře k receptu