Krůtí řízky s pórkem a meruňkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Meruňky sušené
  • 500 g Krůtí prsa
  • 250 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Feferony
  • 4 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 89.9 mg
  • Draslík 1561.4 mg
  • Vláknina 16421.9 mg
  • Vitamín A 16421.9 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou šalotku a sušené meruňky nadrobno nakrájíme. Omytou feferonku nasekáme. Na rozehřátém másle osmahneme šalotku, meruňky a feferonku, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Potom vše rozmixujeme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme je, opepříme a opékáme na 2 lžících oleje po každé straně asi 5 minut. Osolíme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Do výpeku na pánvi dáme meruňkové pyré, přidáme smetanu a necháme přejít varem. Omáčku osolíme a opepříme cayenským pepřem.

  • 4

    Očištěné pórky podélně nakrájíme a opékáme na lžíci oleje asi 5 minut. Vše upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu