Houby zapečené s náplní ze zeleniny a masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krůtí prsa
  • 80 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Žampiony čerstvé
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2.5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 175.2 mg
  • Draslík 2646.9 mg
  • Vláknina 17970.8 mg
  • Vitamín A 17970.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava náplně:

  • 2

    omytou zeleninu drobně nakrájíme. Nohy žampionů oddělíme od kloboučků a drobně nakrájíme, přidáme k ostatní zelenině. Uvařené maso nameleme, opečeme na 2 lžících rozehřátého oleje, rozmělňujeme na hrudky, aby se nespeklo v placku. Poté vmícháme zeleninu, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a přiklopené dusíme doměkka na mírném plameni. Za stálého míchání vsypeme do směsi mouku, přilijeme mléko a jakmile se hmota přestane oddělovat od stěn, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Zapékací mísu vymastíme, naskládáme do ní kloboučky žampionů.

  • 4

    Petržel jemně nasekáme, pár lístků necháme na ozdobu a nastrouháme sýr. Do vychladlé směsi zapracujeme vejce a petrželku. Dle chuti a potřeby osolíme a opepříme. Řádně promícháme, naplníme směsí připravené kloboučky žampionů, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 20 minut.

  • 5

    Servírujeme v zapékací míse, nebo můžeme pokrm přeložit na mísu a ozdobit nakrájenou paprikou a petrželkou. Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu