Medicejské krůtí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 600 g Krůtí prsa
  • 500 g Artyčoky
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1258 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 120.9 mg
  • Draslík 1123 mg
  • Vláknina 16805.8 mg
  • Vitamín A 16805.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nasekáme. Konzervu artyčoků necháme okapat a nakrájíme je na kostičky.

  • 2

    Polovinu másla rozehřejeme v kastrolu a podusíme na něm cibuli. Přidáme houby a 3 minuty dusíme. Vmícháme rajčata, artyčoky a dusíme ještě 3 minuty. Přidáme protlak, sůl, pepř, vývar a vaříme 5 minut na mírném ohni.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a zbytek másla a opečeme krůtí řízky po obou stranách asi 2 minuty. Osolíme, opepříme a posypeme šalvějovými lístky. Přidáme smetanu, zakryjeme a dusíme 5 minut při nízké teplotě.

  • 4

    Hotové řízky se zeleninou dáme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu