Marinované krůtí špízy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 150 g Švestky sušené
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 0.43 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 938.9 mg
  • Vláknina 10760.2 mg
  • Vitamín A 10760.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá krůtí prsa nakrájíme na 4 řízky, podélně je rozpůlíme. Majoránku nadrobno nasekáme, smícháme s oloupaným, nasekaným česnekem, vínem hořčicí, solí a pepřem. Do marinády vložíme maso a marinujeme 3 hodiny.

  • 2

    Oloupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky, oloupané jablko zbavené jádřince pokrájíme na dílky.

  • 3

    Maso vyjmeme z marinády, osušíme, pruhy masa střídavě s omytými rajčaty, vypeckovanými švestkami, cibulí a jablky napichujeme na špízy, které potřeme olejem.

  • 4

    Špízy grilujeme za častého obracení asi 15 minut.

Komentáře k receptu