Pestrý těstovinový salát

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krůtí prsa
  • 500 g Těstoviny konzumní
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 120 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 80 ml Ocet kvasný lihový
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 907 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 213 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 43 mg
  • Draslík 403.4 mg
  • Vláknina 8084.5 mg
  • Vitamín A 8084.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je, propláchneme, necháme dobře okapat. Promícháme s 1 lžící oleje. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Papriku rozpůlíme, semena odstraníme, omyjeme, nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Krůtí prsa nadrobno nakrájíme. Jarní cibule očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na 1 lžíci rozehřátého oleje. Přidáme jarní cibulku a dusíme 2 minuty. Osolíme, opepříme.

  • 3

    Zeleninu smícháme s těstovinami. Na zálivku rozmícháme ocet, vývar a smetanu. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Těstovinový salát zalijeme a necháme nejméně 1 hodinu odležet. Před podáváním salát podle chuti případně znovu osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu