Krůtí řízky po milánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 200 g Artyčoky sterilované
  • 175 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 687.2 mg
  • Vláknina 10525.2 mg
  • Vitamín A 10525.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku promícháme se solí a pepřem a ve směsi obalíme omyté, na řízky nakrájené krůtí maso. Přebytečnou mouku sklepeme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a smažíme na něm řízky po každé straně 3 minuty. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Do pánve přilijeme zbylý olej, vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ji 4 minuty. Přilijeme víno a za stálého míchání chvíli povaříme.

  • 4

    Vmícháme scezené artyčoky, rajčata, lístky bazalky a jen necháme přejít varem.

  • 5

    Krůtí řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu