Vinařský salát s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 125 g Hroznové víno
  • 1200 g Krůtí prsa
  • 80 g Mrkev kořen
  • 90 g Ořechy vlašské
  • 30 g Petržel - nať
  • 10 g Citronová kůra
  • 3 g Pepř černý celý
  • 10 g Řeřicha
  • 200 ml Majonéza
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 843 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 195 mg
  • Draslík 1189.2 mg
  • Vláknina 9749.8 mg
  • Vitamín A 9749.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme cibuli, mrkev, petržel, citronovou kůru, celý pepř, bobkový list, krůtí maso a sůl. Přikryjeme a asi 1 hodinu velmi zvolna vaříme, až maso změkne. Odstavíme a maso necháme ve vývaru úplně vychladnout.

  • 2

    Maso vyndáme z vývaru a obereme maso. Kůži a kosti odstraníme

  • 3

    a maso nakrájíme na kostky. Maso dáme do velké mísy a přidáme

  • 4

    majonézu. Zamícháme, aby se maso majonézou stejnoměrně obalilo.

  • 5

    Na talíře dáme vrstvu řeřichy a na ni rozdělíme krůtí směs. Po okrajích ji obložíme kostičkami manga a hroznovým vínem, posypeme ořechy a podáváme při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu