Krůtí závitky s hlívou na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 400 g Krůtí prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 200 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 101 mg
  • Draslík 371.6 mg
  • Vláknina 119.3 mg
  • Vitamín A 119.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky, aby byly vhodné k zavinutí.

  • 2

    Plátky masa osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme šunku, oregano a vytvoříme závitky (malé roládky), které zpevníme buď párátkem, špejlí nebo malou špízovou jehlou.

  • 3

    Potom tyto roládky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky, posypeme slaninou nakrájenou na kostičky a dáme péct do středně vyhřáté trouby.

  • 4

    Asi po 20 minutách polijeme maso vínem a přidáme snítky oregana a hlívu.

  • 5

    Závitky podléváme šťávou, která se vypeče. Podle potřeby můžeme použít i trošku vody nebo vína.

  • 6

    Jako poslední přidáme pro zjemnění do šťávy kousek másla.

Komentáře k receptu