Roláda z kančího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Krůtí prsa
  • 200 g Šunkový salám
  • 50 g Hrášek v mírně slaném nálevu
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Kančí kýta
  • 0.5 polévková lžíce Koření Zvěřina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 101.1 mg
  • Draslík 318.5 mg
  • Vláknina 1633 mg
  • Vitamín A 1633 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu rozřízneme, aby vznikl plát, lehce naklepeme a osolíme. Salám a polovinu krůtího masa nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Druhou polovinu krůtího masa umeleme, v míse smícháme se salámem, pokrájeným krůtím masem, okapaným hráškem, kořením, solí a rozmíchaným vejcem.

  • 3

    Směs naneseme na plát masa. Dobře zavineme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do pekáče, který jsme vyložili česnekem a cibulí. Maso posypeme kmínem, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme a je-li třeba, podlijeme vodou.

Komentáře k receptu