Krůta pečená s vodními kaštany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 600 g Krůtí prsa
  • 200 g Kaštany vodní
  • 500 g Rýže
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 5 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 189 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 1033.3 mg
  • Vláknina 11910.5 mg
  • Vitamín A 11910.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci v osolené vodě si uvaříme rýži. Vodu scedíme a hotovou rýži uložíme na teplém místě.

  • 2

    Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr. Brokolici opláchneme pod proudem tekoucí vody a rozebereme na jednotlivé růžičky. Omyjeme a oškrábeme mrkev, potom ji rozkrájíme na špalíčky o tloušťce asi 5 milimetrů. Očistíme jarní cibulky a nakrájíme je na kolečka silná asi 3 milimetry. Opláchneme vodní kaštany a uložíme je, aby okapaly. ¨

  • 3

    Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a opečeme na něm maso. Vložíme k němu ještě zeleninu, tedy brokolici, cibuli a mrkev. Směs ve woku dusíme 10 minut. Přiložíme k ní vodní kaštany a dále prohříváme. Přilijeme terijaki omáčku pro dochucení. Zasypeme sezamovými semínky. Podáváme s rýží

Komentáře k receptu