Jihočeské krůtí nudličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 169 mg
  • Draslík 783 mg
  • Vláknina 2739.8 mg
  • Vitamín A 2739.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

  • 2

    Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme je na nudličky.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, které opepříme a osolíme a prudce za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Pak do pánve přilijeme pivo a dusíme, až je maso měkké.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přisypeme nakrájené žampiony, podlijeme je vodou a krátce povaříme. Pak k nim přimícháme smetanu, podle chuti směs opepříme a osolíme, vložíme do ní kousky masa, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu