Krůtí nudličky s rajčaty a feferony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 700 g Krůtí prsa
  • 200 g Rajčata
  • 120 ml Víno červené
  • 400 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Feferony
  • 4 ks Hřebíček
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 113.8 mg
  • Draslík 725.5 mg
  • Vláknina 3102.1 mg
  • Vitamín A 3102.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na měsíčky. Z feferonek odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso, osolíme, opepříme a zarestujeme. Maso zalijeme vodou, přidáme hřebíčky a za občasného míchání dusíme. V průběhu dušení přimícháme rajčata a feferonky. K téměř měkkému masu přilijeme víno, necháme mírně zredukovat a odstavíme.

  • 3

    Maso podáváme posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu