Zeleninové krůtí nudličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 600 g Krůtí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Pórek
  • 50 g Pažitka
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 112.9 mg
  • Draslík 572.5 mg
  • Vláknina 3909.5 mg
  • Vitamín A 3909.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Připravíme kastrol, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme jej. Krůtí nudličky na něm zprudka opečeme a vyjmeme.

  • 2

    Omyjeme a oškrábeme mrkev a celer a nastrouháme na nudličky. Pórek omyjeme, odřízneme kořínkovou část a uvadlou nať. Pórek podélně rozřízneme a pokrájíme na nudličky. Vložíme do kastrolu máslo a zahřejeme. Vsypeme na něj zeleninu a chvíli dusíme, potom ji zalijeme vývarem. Přikryjeme kastrol poklicí a dusíme dál, dokud zelenina není měkká.

  • 3

    Potom vmícháme k podušené zelenině zakysanou smetanu a povaříme. Nakonec vrátíme do kastrolu opečené kuřecí nudličky a zahřejeme. Před podáváním pokrm posypeme pažitkou.

Komentáře k receptu