Tuňákové krůtí nudličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 180 g Tuňák v oleji
  • 50 g Petržel - nať
  • 150 g Hrachové lusky
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Kapary
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Sardelové řezy
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1570 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 159.3 mg
  • Draslík 906.4 mg
  • Vláknina 3929.5 mg
  • Vitamín A 3929.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je a pokrájíme na nudličky.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj nudličky a zprudka je orestujeme. Potom je vyjmeme z kastrolu.

  • 3

    Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno a vložíme ji do kastrolu. Přidáme na ni tuňáka, kterého jsme nechali okapat, přidáme také nakrájené sardelové řezy. Vmícháme kapary a zalijeme vývarem a smetanou. Provaříme a potom ponorným mixérem rozmixujeme dohladka.

  • 4

    Nakonec přidáme orestované krůtí nudličky a hráškové lusky. Vše jen prohřejeme. Zasypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu