Krůtí musaka Bergerac

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 34.37 g Olej rostlinný
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 260.6 mg
  • Draslík 327.9 mg
  • Vláknina 238.2 mg
  • Vitamín A 238.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků se lžičkou soli ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku, mléko a žloutky. Vše lehce smícháme vařečkou, až vznikne poddajné těstíčko k namáčení řízků.

  • 2

    Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 řízků. Naklepeme, dáme vždy dva na sebe, sklepeme je k sobě, poté je osolíme, opeříme, namočíme v těstíčku a smažíme na oleji. Osmažené je naskládáme do ohnivzdorné mísy, vymazané máslem.

  • 3

    V osolené smetaně rozšleháme 2 vejce, řízky zalijeme a krátce zapečeme v troubě.

  • 4

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu