Krůtí závitky v rosolu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Vepřová kůže
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Krůtí stehna
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 813 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 255.7 mg
  • Draslík 320 mg
  • Vláknina 1505.1 mg
  • Vitamín A 1505.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté vepřové maso osolíme, opepříme a smícháme s jednou nadrobno pokrájenou cibulí, dvěma vejci a moukou. Směs uložíme do ledničky.

  • 2

    Větší krůtí stehno omyjeme, vykostíme (včetně kostic), naklepeme, naplníme masovou směsí, zašijeme bílou režnou nití a převážeme.

  • 3

    Kosti, dvě překrojené cibule, bobkový list, česnek a vepřové kůže ve velkém kastrolu zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, vložíme stehno, přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen, na velmi mírném ohni uvaříme do měkka.

  • 4

    Stehno přendáme na mísu a necháme při pokojové teplotě vystydnout,

  • 5

    Polévku, ve které jsme maso vařili, přecedíme do menší nádoby. Je-li jí příliš mnoho, zredukujeme na potřebné množství (cca 0,5 l). Dáme vychladnout, potom uložíme do ledničky.

  • 6

    Vychladlé stehno zabalíme do pergamenového papíru, převážeme, utáhneme a dáme do ledničky.

  • 7

    Druhý den stehno zbavíme nití, nakrájíme na plátky a srovnáme do mísy s rovným dnem (nebo do pekáče).

  • 8

    4 natvrdo uvařená vejce pokrájíme na kolečka, kterými ozdobíme plátky krůtí rolády.

  • 9

    Z vychlazené polévky sebereme případný tuk, trochu ji ohřejeme a vlažnou poté zalijeme maso s vejci. Dáme opět do ledničky ztuhnout. Další den rosol krájíme a podáváme.

Komentáře k receptu