Kapustový nákyp se sýrem a krůtí šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 41 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Kapusta kadeřavá
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 85 g Šunka krůtí
  • 80 ml Smetana 6% (do kávy)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 875 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 318 mg
  • Draslík 1185.9 mg
  • Vláknina 9454.5 mg
  • Vitamín A 9454.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 276.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem.

  • 2

    Krůtí šunku pokrájíme na tenké nudličky. Stroužky česneku prolisujeme. Očištěnou cibuli a petrželku pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr jemně nastrouháme.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vodu. Omyté kapustové listy vložíme do vroucí vody a necháme přejít varem. Poté je scedíme a vychladlé pokrájíme na tenké proužky a dáme je do mísy. Přidáme k nim všechny pokrájené suroviny, sůl, pepř a zakysanou smetanu light. Směs promícháme. Bílek vyšleháme na tuhý sníh a zlehka ho zapracujeme do kapustového těsta. Poté vše dáme do pekáčku, povrch zarovnáme a pekáček s těstem dáme do středu trouby péct. Nákyp pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova, až bude mít zlatohněné upečené okraje.

  • 4

    Upečený nákyp necháme chvilku vychladnout, pak ho rozkrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu