Grilované brambory v alobalu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 70 g Máslo bylinkové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 8 ks Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1249.7 mg
  • Vláknina 8787.5 mg
  • Vitamín A 8787.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme omyté brambory, které předvaříme na 15 minut ve slané vodě.

  • 2

    Kuřecí maso opepříme, osolíme a posypeme mletou paprikou, 10 minut z každé strany grilujeme. Hotové maso nakrájíme na proužky.

  • 3

    U připravených brambor uřízneme špičku a bramboru vydlabeme. Do každé vydlabané brambory vložíme na kolečka nakrájenou cibulku a proužky kuřecího masa. Nakonec na vrch masa pokládáme lžičku bylinkového másla.

  • 4

    Brambory grilujeme zabalené v alobalu asi 13 minut.

  • 5

    Brambory servírujeme na talíři s nakrájenými rajčaty a kerblíkem.

Komentáře k receptu