Salát z kuřecích jater se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 500 g Játra kuřecí
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 50 g Šalvěj čerstvá
  • 3 g Pepř bílý
  • 50 ml Olej olivový
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Jablka
  • 0.5 ks Salát ledový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 443.3 mg
  • Draslík 675.2 mg
  • Vláknina 16778 mg
  • Vitamín A 16778 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, zakapeme citronem, posypeme lžičkou soli a necháme pustit šťávu. Kuřecí játra orestujeme na másle asi 6 minut, postupně k nim přisypeme posekanou šalvěj a ještě 4 minuty smažíme. Necháme na prkénku vychladnout, nakrájíme na nudličky. Mezitím omyjeme jablka, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na osminky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Listy ledového salátu roztrháme na menší kusy a dáme do mísy, kam postupně přidáme kousky jater, jablka a zcezenou cibuli, jen lehce promícháme, aby se salát nepomačkal. Do výpeku po játrech přidáme šťávu, kterou pustila cibule, olej a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a ještě teplé nalijeme na salát v míse. Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu