Pánev pěti vůní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 5 g Fenykl obecný
  • 5 g Skořice mletá
  • 5 g Hřebíček
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Cibulka jarní
  • 20 g Mouka kukuřičná
  • 5 g Badyán
  • 200 g Mungo klíčky
  • 5 g Fagara
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Olej sezamový
  • 60 ml Víno rýžové čínské
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 502.9 mg
  • Vláknina 7172.5 mg
  • Vitamín A 7172.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi rozehřejeme sezamový olej, vhodíme cibuli, nakrájenou na kolečka, a posekaný česnek, krátce osmahneme. V misce rozmícháme kukuřičnou mouku v rýžovém víně a přilijeme na pánev. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a přihodíme do pánve, necháme pár minut povařit. Mezitím namícháme koření pěti vůní - badyán, skořici, hřebíček, fenykl a tagaru, přidáme k masu, zalijeme kuřecím vývarem a necháme povařit dalších 5 minut. Nakonec přidáme nakládané kukuřičky a mungo, ještě asi 3 minuty povaříme a můžeme podávat ozdobené cibulovou natí.

Komentáře k receptu