Kuřecí prsa v koňaku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 225 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Víno bílé
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 45 ml Koňak vaječný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 144.4 mg
  • Draslík 622.8 mg
  • Vláknina 45303.8 mg
  • Vitamín A 45303.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa pokapeme citronovou šťávou a potřeme solí a pepřem. Přikryjeme a necháme cca hodinu marinovat.

  • 2

    Poté v pekáči rozehřejeme máslo a dáme do něho kuře posypané tymiánem. Pečeme na 200 stupňů asi 30 minut. Občas kuře podlijeme vínem, aby se nám nepřichytilo.

  • 3

    V misce smícháme zakysanou smetanu s koňakem. Potřeme ji kuře a pečeme dalších 10 až 15 minut, dokud nemáme kuře krásně měkké.

Komentáře k receptu