Flam z kuřecího masa s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 1.5 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 145.3 mg
  • Draslík 476.5 mg
  • Vláknina 1389.8 mg
  • Vitamín A 1389.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky a ty v mixéru rozsekáme najemno. V míse rozmixované maso smícháme s vejcem a polovinu smetany, podle chuti opepříme a osolíme. Směsí naplníme 4 vymazané žáruvzdorné misky.

  • 2

    Pekáč nebo žáruvzdornou zapékací mísu naplníme horkou vodou, vložíme do ní misky s masovou směsí a vaříme 20-25 minut v troubě, předehřáté na 200°C.

  • 3

    V době vaření masa si připravíme těstoviny. Široké nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je slijeme a necháme v sítu okapat.

  • 4

    Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, v hrnci ji smícháme s druhou polovinou smetany a vaříme bez pokličky na mírném ohni 5 minut. Potom přilijeme drůbeží vývat a bílé víno, promícháme, necháme přejít varem, dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Uvařené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, na ně přidáme masový flam z misek, zalijeme omáčkou, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu