Základní recept na vanilkové flameri

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr krupice
  • 40 g Solamyl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 55.8 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka odebereme 6 lžic na později, zbytek přivedeme k varu se solí, cukrem, kouskem citrónové kůry a polovinou vanilkového lusku i s dření. Potom kůru a lusk vyjmeme.

  • 2

    V 6 lžících mléka rozmícháme škrob a vmícháme ho do vroucího mléka. Krátce povaříme a odstavíme z plotny.

  • 3

    Vmícháme žloutek, z bílku ušleháme sníh a rovněž ho vmícháme do krému. Vzniklou hmotu nalijeme do formy na flameri vypláchnuté studenou vodou. Pokud nemáme formu, použijeme skleněnou misku.

  • 4

    Ve formě necháme flameri zcela vychladnout, pak je vyklopíme.

Komentáře k receptu