Kuře ruského myslivce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Rýže dušená
  • 150 ml Voda pitná
  • 100 ml Víno bílé
  • 30 ml Brandy
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 1 ks Cibule
  • 1 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 941 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 217.5 mg
  • Draslík 689.9 mg
  • Vláknina 4730 mg
  • Vitamín A 4730 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře rozčtvrtíme, porce osolíme a posypeme mletým jalovcem.

  • 2

    Na pekáči rozehřejeme máslo, kuřecí čtvrtky do něho vložíme kůží dolů, dáme do trouby a pečeme. Asi v polovině pečení, tj. po dvaceti minutách porce otočíme kůží nahoru a podlijeme trochou horké vody.

  • 3

    Po dalších 10 minutách přidáme ke kuřeti na tenké plátky nakrájené žampiony s nasekanou cibulí a pečeme spolu s kuřetem.

  • 4

    Nakonec kuře zalijeme bílým vínem, přidáme rajský protlak, sekanou petrželku a estragon, 3 minuty povaříme, odstavíme a maso vyjmeme. Šťávu podle chuti přisolíme, vylepšíme koňakem a rozmícháme.

  • 5

    Porce na talířích přelijeme šťávou a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu