Kuře tapaka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Rajčata
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuře
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 812.4 mg
  • Vláknina 3453.5 mg
  • Vitamín A 3453.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře na hřbetě rozřízneme, odsekneme hřbetní kost a rozklepeme ho.

  • 2

    Maso pak osolíme, opepříme, důkladně potřeme prolisovaným česnekem a dáme na rozpálený olej ve velké pánvi. Maso přimáčkneme poklicí, kterou ještě zatížíme.

  • 3

    Pečeme po obou stranách dozlatovana na mírném ohni 30 minut.

  • 4

    Hotové kuře rozdělíme na porce s křídlem a se stehnem a podáváme na nahřátých talířích.

  • 5

    Zvlášť jako přílohu podáváme na čtvrtky nakrájená rajčata, marinovaná v olivovém oleji se solí a pepřem, posypaná sekaným koprem.

Komentáře k receptu