Kuřecí prsa v burákové krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Arašídy
  • 250 g Med včelí
  • 80 g Arašídy
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 150 g Máslo arašídové
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1.5 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 76.8 mg
  • Draslík 668.8 mg
  • Vláknina 9837.2 mg
  • Vitamín A 9837.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme rozpuštěný med a ostatní suroviny na marinádu. Kuřecí prsa lehce naklepeme, nakrájíme na pruhy, vložíme do marinády a namočíme ze všech stran. Pod fólií necháme asi 3 hodiny marinovat. Špejle namočíme do vody.

  • 2

    Marinované maso napichujeme na špejle a klademe na olejem potřený rošt. Pečeme na předehřátém grilu asi 6 minut. Během grilování špízy otáčíme a potíráme marinádou.

  • 3

    V mezičase na suché pánvi opečeme drcené arašídy. Před podáváním grilované maso v arašídech obalíme.

Komentáře k receptu