Kuře s citrónem a estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 6 ks Brambory
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 852 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 241.5 mg
  • Draslík 1132.4 mg
  • Vláknina 6692.8 mg
  • Vitamín A 6692.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme máslo s citrónovou kůrou a přiléváme citr.šťávu a přisypáváme estragon. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Oddělíme kůži od masa, abychom ji neroztrhli.

  • 3

    Dvě třetiny ochuceného másla rozetřeme pod kůži a zbytek na povrchu.

  • 4

    Do pekáče dáme 2 lžíce oleje, přidáme kuře a pečeme 20 minut při 200 stupních.

  • 5

    Obrátíme kuře a pokapeme zbytkem citr.šťávy.

  • 6

    Pečeme 90 minut a každých 20 minut obrátíme a potřeme šťávou. Před dopečením přidáme ke kuřeti rozpůlené brambory.

  • 7

    15 minut necháme kuře odstát a poté naporcujeme.

  • 8

    Rozdělíme s bramborami na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu