Kuře ze žampióny a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 0.1 l Víno bílé
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Žampiony čerstvé
  • 1 šálek Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2032 kcal
  • Sacharidy 192 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 97203 mg
  • Bílkoviny 112 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 448.3 mg
  • Draslík 994.9 mg
  • Vláknina 19671 mg
  • Vitamín A 19671 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 82.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Následně porce opatrně opečeme na horkém másle.

  • 2

    Zvlášť podusíme žampióny a cibulky na kousku másla. Podlijeme je pouze mírně.

  • 3

    Opečené kuře dáme do kastrolu, přilijeme šťávu z hub a cibulek, víno a dusíme zhruba 15 minut. Následně přilijeme ke kuřeti smetanu se zakvedlanou polohrubou moukou a dusíme ještě 10 minut.

  • 4

    Jakmile je maso měkké, do omáčky přilijeme žloutek rozmíchaný v troše sladké smetany, řádně rozmícháme, již nevaříme.

  • 5

    Kuře podáváme obložené dušenými houbami s cibulkami.

  • 6

    Jako přílohu podáváme rýži.

Komentáře k receptu