Bílá s kuřecími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Játra kuřecí
  • 1250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Polévkové koření
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 670 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 795.2 mg
  • Draslík 3290.5 mg
  • Vláknina 40686.2 mg
  • Vitamín A 40686.2 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 507.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 214.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá játra spolu s květákem na růžičky dáme do teplé vody a uvaříme doměkka. Vyndáme a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Vývar zahustíme světlou jíškou. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým květem.

  • 3

    Ještě asi 10 minut povaříme.

  • 4

    Do hotové polévky vložíme játra a květák, přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem.

  • 5

    Dochutíme kořením a petrželkou.

  • 6

Komentáře k receptu