Kuře na hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Slanina vepřová
  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1.5 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 160.5 mg
  • Draslík 639.4 mg
  • Vláknina 15113.2 mg
  • Vitamín A 15113.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova na másle a rozškvařených kostičkách slaniny. Přidáme omyté, naporcované a osolené kuře, podlijeme vínem, povaříme 2 minuty. Přilijeme vývar, kuře opepříme a dusíme pod pokličkou téměř do měkka.

  • 2

    Ke konci dušení přidáme hrášek, osolíme jej a dusíme, až vše změkne.

  • 3

    Hotový pokrm obložíme nakrájenými, v osolené vodě uvařenými mrkvemi.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře k receptu