Pečené kuře se žampionovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1000 g Kuře
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Estragon
  • 0.125 l Víno bílé
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 806.6 mg
  • Vláknina 2021.3 mg
  • Vitamín A 2021.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře potřeme směsí soli, pepře a papriky zevnitř i na povrchu. V pekáči na rozpáleném oleji kuře po obou stranách opečeme. Na maso položíme omyté snítky estragonu, podlijeme bílým vínem a pod pokličkou pečeme v troubě asi 50 minut. Během pečení maso občas podléváme.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, přisypeme je k masu, přilijeme smetanu a bez pokličky pečeme vše ještě 20 minut.

Komentáře k receptu