Kuře s bazalkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Fenykl sladký - hlíza
  • 1000 g Kuře
  • 300 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 189.2 mg
  • Draslík 809.2 mg
  • Vláknina 7365.3 mg
  • Vitamín A 7365.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozdělíme na 8 kousků, kůži odstraníme a porce vykostíme. Maso osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách na oleji.

  • 2

    Ke kuřeti přidáme oloupaný, nasekaný česnek, omytá, nadrobno nakrájená rajčata, nasekané bylinky a vše krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.

  • 3

    Vývar procedíme a povaříme v něm oloupanou cibuli, mrkev, fenykl a pórek nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu.

  • 4

    Na talíře upravíme porce kuřete, obložíme zeleninou a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu