Kuřecí řízky se smetanovo-bazalkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 1.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 990 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 147.2 mg
  • Draslík 764.1 mg
  • Vláknina 419.5 mg
  • Vitamín A 419.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa naporcujeme na 4 řízky a zlehka je naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme, bazalkové lístky posekáme najemno.

  • 2

    V misce promícháme mouku se solí a pepřem, v této směsí obalíme kuřecí řízky, přebytečný obal oklepeme.

  • 3

    Na pánev dáme olej a 1 lžíci másla a rozehřejeme je, vložíme porce kuřete a za středního příkonu tepla smažíme 5-6 minut z obou stran. Osmažené porce přendáme na talíř a uložíme do tepla.

  • 4

    Na pánev přidáme zbytek másla, rozehřejeme ho a na něm 2 minuty smažíme prolisovaný česnek. Přilijeme smetanu, drůbeží vývar a citronovou šťávu, uvedeme do varu a vaříme, až se tekutina částečně odpaří. Než omáčku dokončíme, přidáme bazalku, osolíme a opepříme.

  • 5

    Porce kuřete servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu