Kuře se šafránovou rýží a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Kuře
  • 300 g Rýže loupaná
  • 180 g Hrášek
  • 700 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1193 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 281.3 mg
  • Draslík 1328.4 mg
  • Vláknina 14208 mg
  • Vitamín A 14208 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej, naporcované kuře osolíme, opepříme a vložíme do horkého tuku kůží dolů. Pečeme na mírném ohni a často obracíme. Hotové vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku dáme najemno nasekanou cibuli a necháme změknout, né zhnědnout. Přidáme papriku a vaříme asi 2 minuty, mícháme, dokud paprika nepustí barvu, přidáme utřený česnek a loupaná rajčata.

  • 3

    Na prudkém ohni vaříme 5 minut, aby se odpařila voda z rajčat. Hotová směs by měla mít konzistenci krému. Přidáme rýži, vodu, šafrán a dobře promícháme.

  • 4

    Maso vrátíme na pánev a přivedeme k varu. Oheň stáhneme, zakryjeme a dusíme asi 20 minut. Maso vyjmeme a přidáme mražený hrášek a petrželku. Vaříme ještě 5-10 minut, dokud rýže není měkká. Před podáváním vmícháme kousky masa.

Komentáře k receptu