Kuřecí pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Rýže dušená
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Kuře
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 l Bujón slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1135 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 60156 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 353.2 mg
  • Draslík 1352 mg
  • Vláknina 625 mg
  • Vitamín A 625 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme celé kuře, zalijeme bujónem a vaříme 45 minut. Kuře vyjmeme, vykostíme, prsíčka dáme stranou a zbytek masa nakrájíme na malé kousky. K masu přisypeme vařenou rýži, zalijeme trochou vývaru a rozmixujeme. Konzistenci upravíme zbylým vývarem a znovu přivedeme k varu.

  • 2

    Ve smetaně rozkvedláme žloutky a pomalu vléváme do vroucí polévky. Odstavíme z ohně. Nakonec vmícháme 4 lžíce másla. Podáváme v polévkové míse.

  • 3

    Do talíře dáme několik kostiček kuřecích prsíček, které jsme si odložili, a zalijeme kuřecím krémem.

Komentáře k receptu