Kuře na jablkách a celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Jablka
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 231 mg
  • Draslík 845.9 mg
  • Vláknina 6592 mg
  • Vitamín A 6592 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V pekáči na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Vložíme porce kuřete a opečeme je po obou stranách. Přidáme nové koření, hřebíček, oloupaná, na plátky nakrájená jablka a očištěný, nahrubo nastrouhaný celer. Podlijeme vodou a pečeme v troubě dozlatova.

  • 3

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu