Kuřátka v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 800 g Kuře
  • 3 g Pepř cayenský
  • 1 g Šafrán
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Limetková kůra
  • 60 ml Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1011 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 1260 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 300 mg
  • Draslík 1054.6 mg
  • Vláknina 6940 mg
  • Vitamín A 6940 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: smícháme olivový olej, limetkovou kůru a šťávu, cibuli, česnek, koriandr, papriku, kari, kmín a šafrán, podle chuti osolíme

  • 2

    a opepříme kajenskym pepřem.

  • 3

    Malá kuřátka v marinádě několikrát obrátíme a necháme je asi 3 hodiny v chladničce marinovat, několikrát je obrátíme.

  • 4

    Naložená kuřátka umístíme 15 cm pod horký gril. Z každé strany je

  • 5

    15-20 minut grilujeme, přitom je občas potřeme marinádou. Servírujeme.

Komentáře k receptu